2026/08/19، 21:06
به نام خدای بیهمتا
بنده مهدی بخشی هستم، ۴۶ ساله و ساکن تهران.
حدود ۵ سال است که در بازارهای مالی جهانی فعالیت میکنم و تقریبا ۱۵ سال در بورس ایران. در سالهای ابتدایی مسیرم، دورههایی از سودآوری را تجربه کردم و همیشه خداوند بزرگ را شاکرم که فرصت آشنایی با این مسیر و تجربهی دنیای متفاوت بازارهای مالی را در اختیارم قرار داد.
حدود ۵ سال است که در بازارهای مالی جهانی فعالیت میکنم و تقریبا ۱۵ سال در بورس ایران. در سالهای ابتدایی مسیرم، دورههایی از سودآوری را تجربه کردم و همیشه خداوند بزرگ را شاکرم که فرصت آشنایی با این مسیر و تجربهی دنیای متفاوت بازارهای مالی را در اختیارم قرار داد.
در این پنج سال، سبکها، متدها و آموزشهای مختلفی را تجربه کردم. هر کدام بخشی از مسیر را برایم روشن کردند، اما در نهایت همیشه احساس میکردم یک حلقهی گمشده وجود دارد؛ چیزی فراتر از ستاپ، اندیکاتور یا صرفاً تحلیل نمودار.
بیشترین سردرگمی من نه در پیدا کردن نقطه ورود، بلکه در نوع نگاه به بازار و درک منطق پشت حرکات آن بود.
امروز احساس میکنم آشنایی با دانشگاه SMC FX برای من صرفاً یادگیری یک سیستم معاملاتی جدید نبوده؛ بلکه تغییری در زاویه دید من نسبت به بازار ایجاد کرده است.
۱. چه حسی در کنار خانواده SMC FX داری؟اگر بخواهم صادقانه بگویم، مهمترین حسی که امروز در کنار خانواده و دانشگاه SMC FX تجربه میکنم، آرامش و اطمینان است؛ چیزی که در سالهای گذشته کمتر تجربه کرده بودم.
من در این پنج سال، مسیرهای مختلفی را امتحان کردم و بارها با اطلاعات و روشهای متفاوتی روبهرو شدم؛ اما همیشه بخشی از مسیر برایم مبهم بود و همین ابهام باعث میشد با وجود تجربه و تلاش زیاد، هنوز احساس کنم چیزی را درست متوجه نشدهام.
امروز به لطف خدا و در کنار دانش و راهنمایی اساتید، احساس میکنم آن سردرگمی کمکم جای خودش را به درک و وضوح داده است.
برای من، SMC FX فقط یک دوره یا یک سیستم معاملاتی نیست؛ بیشتر شبیه مسیری است که باعث شده نگاه من به بازار از «پیدا کردن معامله» به درک رفتار بازار و پیدا کردن منطق پشت حرکت قیمت تغییر کند.
و شاید مهمترین چیزی که به دست آوردهام همین باشد؛ اینکه دیگر برای موفق شدن در بازار، عجله ندارم.
میدانم این مسیر زمان میخواهد، تجربه میخواهد و مهمتر از همه، صبر و استمرار میخواهد.
امروز با آرامش بیشتری به آینده نگاه میکنم؛ نه به این دلیل که فکر میکنم بازار را میتوانم پیشبینی کنم، بلکه چون یاد گرفتهام در بازاری که هیچ قطعیتی ندارد، با آگاهی و اطمینان بیشتری تصمیم بگیرم.
۲. مهمترین تجربهای که از آموزشها به دست آوردی چیست؟مهمترین دستاورد من، تغییر نگرشم نسبت به بازار بود.
به این درک رسیدم که بازار صرفاً مجموعهای از کندلها و حرکات تصادفی قیمت نیست؛ بلکه در پشت رفتار قیمت، منطق، ساختار و تصمیمات معاملهگرانی وجود دارد که بر نقدینگی، ورود و خروج سرمایه و ایجاد حرکتهای اصلی بازار تأثیر میگذارند.
در واقع یاد گرفتم به جای اینکه فقط بپرسم:
«قیمت قرار است کجا برود؟»
باید بپرسم:
«چه کسی این حرکت را ایجاد میکند، نقدینگی کجاست و ردپای این تصمیمات را در کجای بازار میتوانم پیدا کنم؟»
برای من، این تغییر سؤال، یکی از بزرگترین تغییرات مسیر معاملاتیام بود.
۳. اگر بخواهی از ۱ تا ۵ به سیستم و محتوای آموزشی نمره بدهی؟با توجه به اینکه طی حدود ۵ سال، آموزشها و متدهای مختلفی را تجربه کردهام، میتوانم با اطمینان بگویم که بالاترین نمره را به این سیستم آموزشی میدهم.
دلیلش صرفاً حجم یا پیچیدگی مطالب نیست؛ بلکه ارتباط منطقی بین مفاهیم و تلاش برای ساختن یک نگرش منسجم نسبت به بازار است.
برای من ارزشمندترین بخش آموزش این است که مطالب صرفاً برای پیدا کردن یک Entry Point ارائه نمیشوند؛ بلکه تلاش میشود نگرش و ذهنیت پشت آن Entry ساخته شود.
۴. اگر بخواهی به تیم منتورینگ آقای علی سجادیفر از ۱ تا ۵ نمره بدهی؟بدون تردید بالاترین نمره.
چیزی که برای من ارزشمند بوده، فقط انتقال دانش نیست؛ بلکه نوع نگاه، پیگیری و همراهی تیم منتورینگ است.
آقای علی سجادیفر برای من صرفاً یک مدرس نیستند؛ بیشتر شبیه استادی هستند که در یک مسیر دانشگاهی، قرار است دانشجو را به مرحلهای برسانند که در نهایت بتواند خودش فکر کند، خودش تحلیل کند و خودش تصمیم بگیرد.
و به نظرم ارزش واقعی یک منتور دقیقاً همین است؛ اینکه وابستگی ایجاد نکند، بلکه استقلال فکری ایجاد کند.
۵. فکر میکنی چه زمانی به ۳ ستاره میرسی و دسترسی اتاق لایو ترید برایت باز میشود؟واقعیت این است که برای من خودِ ستارهها هدف اصلی نیستند.
هدف اصلی این است که به جایی برسم که دانش، تجربه و مهارت لازم برای حضور در آن مرحله را واقعاً به دست آورده باشم.
اگر قرار باشد این مسیر یک مسابقه با زمان باشد، شاید بخواهم سریعتر حرکت کنم؛ اما اگر قرار باشد یک حرفه برای سالهای آینده زندگی من ساخته شود، ترجیح میدهم درست حرکت کنم، نه صرفاً سریع.
بنابراین هر زمانی که احساس کنم از نظر دانش، درک بازار، اجرای سیستم و کنترل خودم به سطح لازم رسیدهام، آن زمان برای من بهترین زمان خواهد بود.
۶. بزرگترین هدفت تا پایان امسال در کنار این خانواده چیست؟بزرگترین هدفم این است که فرآیند یادگیری را به یک مرحلهی عمیقتر برسانم و از یک معاملهگر صرفاً دنبالکنندهی ستاپها، به یک تریدر هنرمند و مستقل تبدیل شوم.
تریدر هنرمندی که به جای دنبال کردن کورکورانهی حرکت قیمت، بتواند منطق پشت حرکت را درک کند؛ بتواند ردپای اسمارتمانی را در بازار پیدا کند؛ نقدینگی را بهتر ببیند؛ و مهمتر از همه، در شرایطی که آینده را نمیداند، بتواند تصمیم درست و مبتنی بر فرآیند بگیرد.
برای من، رسیدن به این نقطه فقط به معنای سودآوری نیست.
میخواهم در پایان این مسیر بتوانم با اطمینان بگویم:
من بازار را پیشبینی نمیکنم؛ من آن را میخوانم.
من نتیجه را کنترل نمیکنم؛ فرآیند خودم را کنترل میکنم.
و به جای جستوجوی یک معاملهی قطعی، به دنبال ردپای پول هوشمند و احتمالات باکیفیت هستم.
و در نهایت، از خداوند بزرگ شاکرم که در این مقطع از زندگی، مسیر و خانوادهای را پیدا کردم که به من کمک میکند نه فقط یک سیستم معاملاتی، بلکه یک طرز فکر جدید نسبت به بازار و خودم بسازم.
من نتیجه را کنترل نمیکنم؛ فرآیند خودم را کنترل میکنم.
و به جای جستوجوی یک معاملهی قطعی، به دنبال ردپای پول هوشمند و احتمالات باکیفیت هستم.